Stagiu de pregătire în Grecia pentru karateka şimleuani

În perioada 01-09 august 2014, Asociaţia Nord Amical Karate s-a deplasat cu un lot de 54 de antrenori, sportivi şi câţiva părinţi însoţitori în Grecia, în staţiunea Paralia-Katerini de pe ţărmul Mării Egee, unde s-a desfăşurat un stagiu de karate pentru sportivii noştri.
Desfăşurăm această acţiune de 6 ani, doar locaţia a fost modificată de câteva ori, pentru diversificare, dar apa Mării Egee ne-a cucerit din primul an. Plajele deosebite şi apa curată, antrenamentele matinale, răsăritul de soare superb sunt doar câteva motive pentru care revenim aici an de an.
Antrenamentele au fost conduse de sensei Duta Viorel 6 Dan Karate, preşedintele A.N.A.K., secondat de subsemnatul şi de către antrenorul Takacs Mihaly din Marghita şi s-au desfăşurat pe plajă dimineaţa, iar seara pe gazonul din spatele hotelului Mare Del Sol, pe care gazda noastră l-a pregatit special pentru noi.
A fost o acţiune reuşită, în care am îmbinat plăcutul cu utilul în sensul că pe lângă antrenamentele specifice am mai beneficiat şi de o croazieră pe insula Skiatos, o vizită la mănăstirile de la Meteora şi, bineînţeles, mult aşteptatul Waterland, un superb parc de distracţii acvatice.
Lotul şimleuan a avut 10 membri, iar cei care au fost pentru prima data au rămas plăcut impresionaţi şi deja doresc să repete experienţa şi anul viitor.
După un scurt repaus, săptămâna viitoare şi mai precis în perioda 19-22 august, sportivii noştri beneficiază de un seminar montan la Lacul Nistru din judeţul Maramureş, unde în cele trei antrenamente zilnice vom încerca reintrarea puţin mai accelerată într-o formă sportivă necesară competiţiilor care deja se apropie odată cu luna septembrie.
Prof. Gheorghe Pop,
vicepreşedinte A.N.A.K.

Leave a Comment